Dome-X I Communicatie regie

Dome-X I Communicatie regie

Dome-X in Oss is een ‘huis van verbinding’.   Bij de oprichting 10 jaar geleden al, en nu zoekend naar een nieuwe passende invulling. Samen met founder Lambèr Hendriks en het team van Dome-X geven we invulling aan de nieuwe strategie. 

De plek biedt ruimte voor ontmoeting en ontwikkeling. Voor kennis delen en elkaar inspireren. Founder Lambèr stuurt op durven en doen. Lef tonen en kijken hoe ondernemers, overheid en onderwijs elkaar kunnen versterken. Daar houd ik van! Focus zal meer en meer gaan liggen op de ontwikkeling van technisch vakmanschap en duurzame inrichting van de bebouwde omgeving. En daar mag ik samen met het team aan bouwen.

In mijn rol als communicatie regisseur   mag ik  de nieuwe strategie ‘beeld en geluid geven’. Ik initiëer en regisseer de  communicatie activiteiten. En geef invulling aan het programma door samen te werken met de projectteams van de bedrijven die Dome-X boeken voor een event of bijeenkomst.

Een event die bij Dome-X plaatsvindt is de Dag van de Techniek in Oss. Om te onthullen dat Dome-X in 2023 de nieuwe locatie is voor dit event, maakte ik deze onthullingsvideo.

In de video zie je direct ook meer van de locatie zelf. 

Focus van mijn activiteiten voor Dome-x zijn de externe en interne communicatie, als lid van het management team.

 • Communicatieplan opstellen 100% 100%
 • Ontwikkelen nieuwe website 20% 20%
 • Interne en externe communicatie uitvoeren 40% 40%
 • Online communicatie – Contentplanning 40% 40%

Communicatie ondersteuning of advies nodig?

Bel of mail mij om kennis te maken. Dan  kunnen we samen bekijken wat nodig is om het contact met jouw doelgroepen overeind te houden voor de periode en uren die nodig is.

Hazenberg I Interim communicatie

Hazenberg I Interim communicatie

Hazenberg is een ontwikkelende bouwer uit Vught. Ze ontwerpen, ontwikkelen, bouwen, renoveren en transformeren woningen en utiliteit. 

Ze doen dat met een hecht team van gedreven nuchtere vakmensen, zowel binnen op kantoor als buiten ‘op de steigers’. 

Ik ben als interim communicatie regisseur   betrokken. Ik initiëer en regisseer de  communicatie activiteiten rondom de projecten. Zoals een concept bedenken voor een start bouw event met bewoners, de contentplanning maken voor de socials, een interne campagne opzetten voor deelname aan de Vestingloop en verkoopmarketing voor nieuwbouw. Uiteraard zet ik videografie in om de projecten en medewerkers goed ‘uit te lichten’ .

Werkzaamheden die ik uitvoer voor Hazenberg zijn uiteenlopend. Doel is altijd om de expertise die zij in huis hebben, waarmee de klant een betere, snellere en meest passende oplossing vindt voor zijn vraagstuk te benadrukken.

 • Communicatieplan opstellen 100% 100%
 • Website en projectwebsite onderhoud 20% 20%
 • Videografie 30% 30%
 • Event organisatie 20% 20%
 • Campagne ontwikkeling 30% 30%

Ook tijdelijk communicatie ondersteuning of advies nodig?

Bel of mail mij om kennis te maken. Dan  kunnen we samen bekijken wat nodig is om het contact met jouw doelgroepen overeind te houden voor de periode en uren die nodig is.

Neos I Onboarding Content

Neos I Onboarding Content

Nieuwe teamleden gelijk welkom laten voelen. En de inwerkperiode verkorten door voor de eerste werkdag al informatie te delen en een kijkje te laten nemen in het bedrijf. Dat is het doel van de Onboarding app van Neos.

Gevoel van echt welkom zijn en blij dat je aan boord bent als collega

Makarora schreef en filmde de content voor de onboarding app van Neos. Samen met het projectteam werd de inhoud van de app bepaald en gingen we aan de slag. De video’s vullen een groot deel van de app, omdat hiermee het enthousiasme en de trots van het team direct voelbaar en zichtbaar is .

Onderstaand een selectie van de verschillende video’s die Makarora produceerde voor de onboarding app van Neos.

Korte social versie

Om via de social kanalen de content in te zetten voor employer branding, maakte Makarora ook een korte versie van de Welkomst-video. Het geeft een inkijk in de sfeerbij Neos en de trots van de teamleden. 

Neos Eindhoven I Videomarketing en social media strategie

Neos Eindhoven I Videomarketing en social media strategie

Voor dak- en thuislozen en mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en/of mensenhalden biedt Neos een plek om op adem te komen. Een veilig thuis of begeleiding aan huis om aan een fijne toekomst te bouwen.

Wat gaan en kunnen we delen vanuit onze organisatie?
Makarora maakt video’s over het werk, de collega’s, de locaties en activiteiten bij Neos. Aansluitend op de social media strategie die ik samen met het projectteam ‘Social Tigers’ heb geformuleerd. Samen hebben we aan de hand van de doelen en (emotionele) kernwaarden van Neos bepaald wat de kaders zijn voor de online strategie. Zodat alle collega’s die content creëren vanuit hun dagelijkse praktijk, weten wat te (kunnen) posten. Doel nr 1: De drempel verlagen om contact op te nemen.  En daarnaast laten zien hoe mooi en waardevol het werk is dat ze samen doen.

Een aantal collega’s hebben de training ‘Videomarketing met je smartphone’ gevolgd. Met deze inspiratie en tips, creëren ze met meer gemak mooie en goede content.

Snelle blik achter de deur
Neos heeft biedt begeleiding vanuit verschillende locaties in Einhoven. Van elke locatie heeft Makarora een korte video gemaakt. Een snelle weergave van wat elke locatie te bieden heeft. Een voorbeeld van twee Quik-video’s zie je onderaan deze pagina.

Ontdek je creativiteit en breid je netwerk uit
Neos biedt ook een creatieve ontmoetingsplek: HK1. Om buurtgenoten en mensen die bij Neos wonen te prikkelen ook eens te komen kijken wat HK1 hen te bieden heeft, maakt

Mini-docu over ervaringsdeskundige Wilma
Ze is wooncoach bij Neos, en doet dit met een rugzak vol ervaringen. Een rugzak die haar nu de kracht geeft anderen te coachen en helpen naar een menswaardig bestaan. Ze schreef er een boek over, om hulpverleners en slachtoffers te laten zien dat een betere toekomst realiseren mogelijk is. Vanuit welk je dal je ook komt. Ik mocht een mini-docu over Wilma maken.  Om de documentaire aan te kondigen maakte ik ook een teaser voor de socials.

B4 Techniek en Technisch meubilair I MarCom regie

B4 Techniek en Technisch meubilair I MarCom regie

Van origine is B4 een technisch installateur. Na de overname van een meubelleverancier van schoolmeubilair, bleek B4 een unieke positie in handen te hebben: De combinatie van het kunnen ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van Tech-lokalen voor middelbare scholen. Makarora adviseert vanaf de overname B4 over de marketingstrategie. Het initiëren en regisseren van alle marketing en communicatie activiteiten liggen bij Makarora.

B4 heeft een stappenplan ontwikkelt voor scholen om op efficiënte manier technieklokalen in te richten. Met focus op de leerlingen en leraren die aan de slag gaan in deze lokalen. En uiteraard met oog voor budget en design. De expertise van B4 is verweven in dit stappenplan. In een korte introductie video is deze aanpak weergegeven. Naast publicatie op hun site en socials, is de video ook vaak een goede introductie tijdens presentaties bij potentiele nieuwe opdrachtgevers van B4.

Werkzaamheden die Makarora uitvoert voor B4 zijn uiteenlopend op het gebied van marketing en communicatie. Doel is altijd om de expertise die zij in huis hebben, waarmee de klant een betere, snellere en meest passende oplossing vindt voor zijn vraagstuk te benadrukken.

 • Marketing en Communicatieplan opstellen 25% 25%
 • Website onderhoud 30% 30%
 • Videomarketing 15% 15%
 • Presentaties en pitches voorbereiden 25% 25%