Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch  I Videografie

Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch I Videografie

“Het omvat alles waar we als Kring Vrienden voor willen staan”, was de reactie van de Gwen Quant, communicatie manager van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch na het zien van de montage van de interviews met de vrijwilligers.

De sfeer van het team beleven als ze onder elkaar zijn en hen volgen als ze met trots laten zien waar zij zo blij van worden

Gwen vroeg mij een human interest video te maken over het werk als vrijwilliger bij Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch. Zodat ze hiermee een kijkje achter de schermen geeft. Het mes moest aan twee kanten snijden: Want zowel de gasten als een potentiële vrijwilliger moest op deze manier kennis maken met het team van vrijwilligers.

De eerste video is gemaakt over de schippers. En die opname dag begon met een Bossche Bol. Want dat is op maandag, tijdens het poetsen van de boten, een traditie. De lol onderling en het gevoel van vriendschappen en maatjes onder elkaar was sterk aanwezig. Ik was onder de indruk. 

De serie reportages bevat nu nog één verhaal. Binnenkort volgen de verhalen van de stadsgidsen, baliemedewerkers en het team van het nieuw te openen museum Het Kruithuis.

Er is een korte versie voor socials gemaakt en een langere versie voor op de website van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

 

 

 

 

Ook video toevoegen aan je contentplanning?

Makarora denkt met je mee, spart over de opties en werkt een script uit en maakt videocontent die toewerkt naar het doel dat je voor ogen hebt. Neem contact op als je videomarketing wil inzetten.

Dome-X I Communicatie regie

Dome-X I Communicatie regie

Dome-X in Oss is een ‘huis van verbinding’.   Bij de oprichting 10 jaar geleden al, en nu zoekend naar een nieuwe passende invulling. Samen met founder Lambèr Hendriks en het team van Dome-X geven we invulling aan de nieuwe strategie. 

De plek biedt ruimte voor ontmoeting en ontwikkeling. Voor kennis delen en elkaar inspireren. Founder Lambèr stuurt op durven en doen. Lef tonen en kijken hoe ondernemers, overheid en onderwijs elkaar kunnen versterken. Daar houd ik van! Focus zal meer en meer gaan liggen op de ontwikkeling van technisch vakmanschap en duurzame inrichting van de bebouwde omgeving. En daar mag ik samen met het team aan bouwen.

In mijn rol als communicatie regisseur   mag ik  de nieuwe strategie ‘beeld en geluid geven’. Ik initiëer en regisseer de  communicatie activiteiten. En geef invulling aan het programma door samen te werken met de projectteams van de bedrijven die Dome-X boeken voor een event of bijeenkomst.

Een event die bij Dome-X plaatsvindt is de Dag van de Techniek in Oss. Om te onthullen dat Dome-X in 2023 de nieuwe locatie is voor dit event, maakte ik deze onthullingsvideo.

In de video zie je direct ook meer van de locatie zelf. 

Focus van mijn activiteiten voor Dome-x zijn de externe en interne communicatie, als lid van het management team.

 • Communicatieplan opstellen 100% 100%
 • Ontwikkelen nieuwe website 20% 20%
 • Interne en externe communicatie uitvoeren 40% 40%
 • Online communicatie – Contentplanning 40% 40%

Communicatie ondersteuning of advies nodig?

Bel of mail mij om kennis te maken. Dan  kunnen we samen bekijken wat nodig is om het contact met jouw doelgroepen overeind te houden voor de periode en uren die nodig is.

Vigor  I  Videomarketing

Vigor I Videomarketing

De smaken en de geuren vastleggen in video, dat lukte niet…. Maar: “De vibe van de zaak en die van de crew heb je weten te vertalen naar beeld!” Was de reactie van het Vigor team na lancering van de reportages over de Vigor Family.

Geen set bouwen maar vastleggen wat er gebeurt als het team dat doet waar ze (enorm) bedreven in zijn 

Lars en Randy, eigenaren van restaurant Vigor in Vught, vroegen Makarora een video te maken om nieuwe collega’s te werven.

Tijdens het filmen en interviewen van de Vigor teamleden kwamen zulke mooie verhalen naar boven. Dat het sonde zou zijn om maar één video te maken. Dus gooiden we het idee om. En maakte Makarora een serie reportages van ieder Vigor ‘family member’. Vooral om hiermee datgene te laten ervaren wat zij beloven: “Every family has it’s story. Welcome to ours.”

De serie reportages bevat nu 5 verhalen. Volg de verhalen via Vigor Instagram

 

Ook video toevoegen aan je contentplanning?

Makarora denkt met je mee, spart over de opties en werkt een script uit en maakt videocontent die toewerkt naar het doel dat je voor ogen hebt. Neem contact op als je videomarketing wil inzetten.

Hazenberg I Employer Branding

Hazenberg I Employer Branding

De bouwplaats opgaan en in gesprek met de teamleden achterhalen wat het werken bij Hazenberg voor hen waardevol maakt. En dat op een stralende winterse dag.

Aan het werk en ondertussen aangeven waarom deze werkgever bij jou past  

Bouwbedrijf Hazenberg uit Vught heeft volop plek voor goede vakmensen. Het aantal vacatures voor mensen in de bouw is enorm. Het bekende tekort aan medewerkes is overla aanwezig.

Om mensen die overwegen in de bouw te gaan werken of opzoek zijn naar een goede werkgever, maakte Makarora deze korte reportage. Met het gevoel en de meerwaarde van deze werkgever als rode draad.

Het weer, de sfeer op de bouw en de gesprekken die onstonden waren een top combinatie om deze reportage te laten ontstaan en de kijker te raken.

Ook video toevoegen aan je contentplanning?

Makarora denkt met je mee, spart over de opties, werkt een script uit en maakt videocontent die toewerkt naar het doel dat je voor ogen hebt. Neem contact op als je videomarketing wil inzetten.

Nico de Bont I Project reportage

Nico de Bont I Project reportage

Laten zien en vooral laten vertellen door de verschillende betrokken partijen en de opdrachtgever hoe zijn onder de indruk zijn van datgene wat jij als team hebt weten te realiseren.

Bewijs van de belofte leveren, vanuit het perspectief van je doelgroep 

Makarora schreef in overleg met Nico de Bont I TBI het script, regisseerde de interviews en filmden alles op locatie. De video laat de kijker zien hoe je een Rijksmonument kan restaurren en verduurzamen. Het laat de kijker beseffen dat als het hier kan, kan het voor elke pand/woning. Vooral met de expertise die Nico de Bont in huis heeft.

De video is getoond op het symposium over het vergroenen monumentale panden in Amsterdam. En via socials is de verkorte versie ingezet om kijkers te verleiden het  complete interview te bekijken.

 

Onderstaand de complete versie en de verkorte social versie van de reportage.

Ook een reportage of after movie nodig?

Makarora denkt met je mee, spart over de opties en werkt een script uit en maakt videocontent die toewerkt naar het doel dat je voor ogen hebt. Neem contact op.