B4 Techniek en Technisch meubilair I MarCom regie

B4 Techniek en Technisch meubilair I MarCom regie

Van origine is B4 een technisch installateur. Na de overname van een meubelleverancier van schoolmeubilair, bleek B4 een unieke positie in handen te hebben: De combinatie van het kunnen ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van Tech-lokalen voor middelbare scholen. Makarora adviseert vanaf de overname B4 over de marketingstrategie. Het initiëren en regisseren van alle marketing en communicatie activiteiten liggen bij Makarora.

B4 heeft een stappenplan ontwikkelt voor scholen om op efficiënte manier technieklokalen in te richten. Met focus op de leerlingen en leraren die aan de slag gaan in deze lokalen. En uiteraard met oog voor budget en design. De expertise van B4 is verweven in dit stappenplan. In een korte introductie video is deze aanpak weergegeven. Naast publicatie op hun site en socials, is de video ook vaak een goede introductie tijdens presentaties bij potentiele nieuwe opdrachtgevers van B4.

Werkzaamheden die Makarora uitvoert voor B4 zijn uiteenlopend op het gebied van marketing en communicatie. Doel is altijd om de expertise die zij in huis hebben, waarmee de klant een betere, snellere en meest passende oplossing vindt voor zijn vraagstuk te benadrukken.

 • Marketing en Communicatieplan opstellen 25% 25%
 • Website onderhoud 30% 30%
 • Videomarketing 15% 15%
 • Presentaties en pitches voorbereiden 25% 25%
De Maashorst I Communicatie advies & Videomarketing

De Maashorst I Communicatie advies & Videomarketing

 • Nieuwe community websitebouwers 100% 100%
 • Betrokkenen opgeleid tot Maashorst Reporters* 100% 100%
 • TV programma met DTV gemaakt over ontwikkeling van het gebied 100% 100%
 • Event om realisatie van Landschap van Allure projecten te vieren met stakeholders 100% 100%
 • Belevingskaart voor kinderen over wat er te ontdekken is in het gebied 100% 100%
 • Animatie over hoe je te gedragen in het bijzijn van wilde grazers in gebied 100% 100%
 • Promo en aftermovie van het jaarlijkse Oerfestival 100% 100%
 • Op verzoek van community een kaart gerealiseerd met een overzicht van het begrazsingsgebeid, incl fiets- en wandelroutes 100% 100%
 • Afvalcampagne om bezoekers bewust te maken afval mee te nemen of helpen het op te ruimen 100% 100%

Samen met ondernemers, verenigingen, gemeenten en bewoners laten zien wat er ontwikkeld is in Natuurgebied De Maashorst. Dat is het doel dat bij Makarora is neergelegd. En dat maakt veel los…. Omdat het zo’n mooi en dankbaar ‘product’ is om voor aan de slag te gaan.

*Maashorst Reporters: Een van de concepten die Makarora heeft geïnitieerd en uitgewerkt zijn de ‘Maashorst Reporters’: enthousiaste lokale ondernemers, bewoners en vrijwilligers heeft Makarora opgeleid tot reporters. Zij hebben geleerd hoe je op een professionele manier een video kan maken met je smartphone. Met als doel hen tools te geven om zelf een verslag te maken van alles wat er speelt in het gebied. Met als prioriteit het in beeld brengen van de de 27 projecten in het kader van Landschap van Allure. Een subsidieproject van in totaal ruim 53 miljoen waarmee veel verschillende projecten zijn opgestart.

Makarora heeft videomarketing op allerlei manieren ingezet voor De Maashorst, zoals: 

 • Aankondiging van het jaarlijkse Oerfestival
 • Uitleg over het lezen van de nieuwe begrazingskaart
 • Animatie over de gedragsregels als je het begrazingsgebied binnengaat
 • Video om community te enthousiasmeren afval mee te nemen dat je het natuurgebied inneemt of vindt.

En vele vele andere video’s / reportages om te laten zien hoe stoer, ruig, wild en echt het gebied is. 

Het Heide Huisje I Branding en content marketing

Het Heide Huisje I Branding en content marketing

Eigenaresse Miranda Verberne verhuisde met haar bedrijf -Eten van een Lekker Tafel- naar een nieuwe lokatie. Op deze nieuwe plek kon zij meer diensten gaan aanbieden. Waaronder een Bed&Breakfast, vergaderlocatie, kleine feesten aan lange tafels en een ruimte voor workshops.

Makarora adviseerde Miranda in het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam, als toevoeging aan haar sfeer-catering. De naam moest die direct de lokatie en focus van de plek neerzetten. Voor de site schreef Makarora alle content, die de sfeer en het gevoel van deze fijne plek raken.