ARP Nederland  I  360º video & foto rondleiding

ARP Nederland I 360º video & foto rondleiding

ARP levert IT-oplossingen voor B2B en de publieke sector. Ze bieden meer dan 30.000 IT-producten qua hardware, software en IT-supplies. Al meer dan 30 jaar. 

ARP Nederland opende eind 2020 een splinternieuwe werkplek om samen met teamleden en partners innovatieve services te bedenken en uit te werken. De inrichting van het (ontzettend mooie) kantoor in het Eiffelgebouw in Maastricht is volledig ingericht op samen te creëeren. Een brainstorm ruimte, chill plek, een bar om te proosten op successe en een podium om je idee te pitchen voor je publiek. Het is er allemaal.

Collega’s een rondleiding geven door deze gave ruimte, kon niet vanwege de RIVM maatregelen. Een 360º video was de oplossing om op afstand de verschillende ruimten te beleven en te begrijpen hoe hier samen te werken. Hoe ging de rondleiding op afstand in zijn werk? 

  • Collega’s ontvingen thuis een borrelbox met (met eigen logo bedrukte) VR bril voor je smartphone 
  • Via Teams werd een QR code gedeeld om samen, op afstand, het gebouw binnen te gaan met de VR bril
  • In de 360º video namen teamleden collega’s mee door het gebouw
  • Inclusief bloopers aan het einde van de video….

Bekijk onderstaande video, en zie wat 360º video mogelijk maakt. Naast de video, is er ook een 360º foto-tour gemaakt voor collega’s en voor partners. 

^ Bekijk de 360° foto-tour naar het nieuwe kantoor van ARP. Gemaakt om partners wegwijs te maken naar het nieuwe kantoorpand.

Neos en ‘Thuis – Videomarketing & 360º video

Neos en ‘Thuis – Videomarketing & 360º video

Op afstand er toch bij zijn tijdens opening nieuwbouw

Een nieuwe manier van begeleiden en samenwerken met dak- en thuislozen, in een nieuw wooncomplex. Neos, regionale maatschappelijke opvang, en woningcorporatie ‘Thuis realiseerde dit in Eindhoven, door een intensieve samenwerking. Vraag aan Makarora? “Hoe laten we zien dat we de opvang en begeleiding van onze bewoners anders realiseren vanaf nu? En hoe organiseren we de opening van het nieuwe wooncomplex, rekening houdend met de RIVM maatregelen? Een hybride event met een select aantal genodigden op de nieuwe locatie, uitzending van de opening via een livestream en een virtuele rondleiding met 360 video bleek een prima oplossing. Bekijk de aftermovie van het event, die ingezet is als pr en dankwoord naar betrokkenen. En kijk hoe je op afstand je publiek prima kan laten zien wat je hebt gerealiseerd, waarom en hoe het werkt in de praktijk via een virtuele rondleiding.

Aftermovie van hybride event: Wat is er gerealiseerd, hoe gelanceerd en wat zijn de eerste reacties

 

Bekijk de 360 graden rondleiding – digitale 3d oplossing om kijker mee te nemen, op een veilige afstand

Het Groene Woud  I  Videomarketing

Het Groene Woud I Videomarketing

Om te laten zien wat er is gerealiseerd om Het Groene Woud te ontwikkelen, is videomarketing ingezet. Van de 15 projecten heb ik een reportage gemaakt om betrokkenen en bezoekers een inzage te geven in wat er te beleven is in het gebied van het Kloppend Hart van Het Groene Woud. Een opdracht waarin ik de projectleiders, vrijwilligers en bedrijven het verhaal liet vertellen. En (gezien het prachtige weer tijdens bijna iedere opname) de schoonheid van het natuurgebied goed in beeld kon brengen.

Dit natuurgebied in Brabant maakt onderdeel uit van Landschappen van Allure, een investeringstraject van Provincie Noord Brabant. Via deze investeringen (subsidieregeling) zijn duurzame verandering in gang zetten in het Brabantse Landschap.

Bekijk hieronder een selectie van een aantal reportages. Alle 15 video’s zijn gedeeld via de social kanalen van Het Groene Woud, en via betrokken partijen.

Voor een bijzondere project in Best, is een 360 foto-tour gemaakt om de locatie, op afstand, alvast te kunnen bekijken.